door

Nieuwe bruggen op het Kalverdijkje in Leeuwarden

In opdracht van de gemeente Leeuwarden gaat Knol Akkrum een tweetal fietsbruggen vervangen door duikerbruggen.
De twee bestaande bruggen maken deel uit van de wielerbaan Kalverdijkje op gelijknamige sportpark. De bruggen zijn inmiddels ca. 30 jaar oud en toe aan vervanging.

De bestaande bruggen zijn op locatie gedemonteerd en gesloopt met behulp van onze zwaarste draadkraan (Sany) en vervolgens afgevoerd. De bruikbare onderdelen zijn naar onze werf in Akkrum gegaan.
De twee nieuwe constructie`s zullen geleverd worden door Bergschenhoek. Bij de ene constructie zal het duiker element worden gefundeerd op een betonnen L element. Dit L element wordt op zijn beurt weer voorzien van een specifiek ingestort U profiel. Onder deze L elementen zitten heipalen van vierkant 40x40cm en zijn ruim 12 meter lang.

Knol Akkrum stort deze L elementen in het werk, medio week 47 zal de montage van de Bergschenhoek duiker plaatsvinden.
Medio week 48 zal het verkeer er weer onderdoor kunnen rijden, tot die tijd is er een omleidingsroute ingesteld, zodat het sport park bereikbaar blijft.

De andere constructie dient alleen als waterdoorvoer en zal derhalve zonder specifieke fundering worden geplaatst in een grondlichaam. De montage van deze duiker heeft inmiddels plaatsgevonden. Het grondlichaam met overhoogte is medio week 47 aangebracht.
Medio februari dient het gehele werk te zijn opgeleverd.

0 Reacties