It Patroan 5, 8491 PK Akkrum
  1. Jacob Knol begint loonbedrijf

    Jacob Knol begint loonbedrijf

    In 1946, vlak na de tweede wereldoorlog, begint de in 1913 geboren Jacob Knol samen met zijn vrouw een loonbedrijf en fouragehandel aan de Prikwei in het dorp Aldeboarn, Fryslân.
    Binnen een aantal jaar heeft Knol naam gemaakt en is een vaste zakelijke waarde binnen het dorp.

  2. Rein Knol zet het bedrijf voort

    Rein Knol zet het bedrijf voort

    In 1971 komt Jacob Knol te overlijden. Het bedrijf wordt voortgezet door zijn, op dat moment 30 jarige, zoon Rein Knol.

  3. Knol gaat machinaal heiwerk verzorgen

    Knol gaat machinaal heiwerk verzorgen

    Rein Knol ziet mogelijkheden in een nieuwe activiteit: Heiwerk. In plaats van het heien van palen in onze Hollandse grond met behulp van een traditionele driepoot, de traditionele manier waarop het altijd gedaan werd tot die tijd, wordt er geïnnoveerd door gebruik te gaan maken van een draadkraan. Deze draadkraan verving het zware handwerk dat totdan toe gangbaar was.

  4. Knol wordt een grond-, weg- en waterbouwer

    Knol wordt een grond-, weg- en waterbouwer

    Met het aantrekken van de civiel ingenieur Klaas Akkermans wordt de stap gezet naar allerhande werkzaamheden op civiel vlak. Knol is vanaf dat moment op een breed vlak inzetbaar bij de bouw van allerhande civiele constructies.

  5. Harke Hartmans komt in dienst

    Harke Hartmans komt in dienst

    Naar aanleiding van een gezamenlijke reis naar Rusland wordt Harke door Klaas Akkermans gevraagd om bij te springen in het bedrijf. Harke start als een soort ZZP-er binnen het bedrijf en pakt allerlei zaken aan.

  6. De eerste paal in Akkrum wordt geslagen

    De eerste paal in Akkrum wordt geslagen

    Nu het definitief is dat Knol Aldeboarn naar Akkrum verhuist kan er worden begonnen met het gereed maken van het bedrijfs-terrein en het bouwen van de bijbehorende werkplaats en het kantoor.

  7. Knol verhuist naar Akkrum

    Knol verhuist naar Akkrum

    In 2007 verhuist Knol van Aldeboarn naar het naastgelegen dorp Akkrum. Op een terrein van 3 hectare worden onder andere een constructiewerkplaats, een loods ten behoeve van de betonbouw en een kantoorpand gebouwd. Het kantoorpand wordt direct multifunctioneel en een aantal andere bedrijven vindt direct onderdak op dit nieuwe adres.

  8. Nu

    Nu

    Knol Akkrum heeft het druk met het bouwen van bruggen, sluizen, viaducten, funderingen, bouwkuipen en allerhande weg- en waterbouw technische werken.