Heiwerk

Van oudsher is heien een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van Knol Akkrum. Het heien van prefab betonnen heipalen is hier een belangrijk onderdeel van. De verschillende kranen en heiblokken die wij in ons bezit hebben, maken het mogelijk om verschillende soorten heiwerk uit te voeren, van licht heiwerk, met onze mini-heistelling, tot het zwaardere heiwerk, met onze Hitachi of Kobelco-stelling.

Naast het heien van prefab betonpalen valt aanbrengen van stalen-, betonnen- en houten-damwanden ook onder het kopje heiwerken. Ook op dit gebied heeft Knol veel ervaring en mogelijkheden, mede dankzij ons uitgebreide eigen materieel.
Ons bedrijf heeft zich gespecialiseerd op het gebied van het aanbrengen van stalen damwand. Eventueel in combinatie met voorboren of fluïderen. Dankzij onze grote voorraad damwandplanken zijn wij over het algemeen in staat om zeer snel te leveren en aan te brengen. Onze goede relatie met verschillende damwandleveranciers draagt hier ook aan bij. Naast stalen damwand hebben wij in de loop der jaren ook veel ervaring opgedaan met het aanbrengen van houten en betonnen damwanden.
Knol kan vrijwel elke bouwkuip van stalen damwandplanken voor u realiseren. Inclusief het aanbrengen van gordingen en stempelconstructies. Ook de bemaling en het ontgraven van de bouwkuip kunnen wij voor u uitvoeren.

Damwandconstructies worden vaak voorzien van verankeringen. Wij kunnen verschillende soorten verankeringen, zoals schroefankers en plaatankers, voor u aanbrengen. Ook kunnen de damwandconstructies worden voorzien van gordingen en deksloven.
Naast het heiwerk zelf kunt u Knol ook inhuren voor de bijkomende werkzaamheden, zoals het uitzetten van heiwerk m.b.v. Total Station, het uitvoeren van trillingsmetingen of koppensnellen.