door

Eerste houten brug Delfzijl gereed

Knol heeft inmiddels op het project te Delfzijl de werkzaamheden aan de eerste brug afgrond. Deze brug is onderdeel van een project van vijf bruggen.
Deze brug is geheel uitgevoerd in hardhout en zal het aangrenzende park ontsluiten aan de westzijde. We hebben met veel oog voor detail de diverse verbindingen gerealiseerd. De bevestiging van bovenregel op de leuning stijl bijvoorbeeld, is middels pen-gat verbinding gemaakt, vervolgens is de schroef met een houten prop nagenoeg onzichtbaar afgewerkt. Ook het inkepen van de tussenregels was erg arbeidsintensief maar zorgt voor een zeer nette uitstraling van de brug. In een later stadium wordt de brug nog voorzien van een slijtlaag.

Inmiddels is Knol Akkrum ook begonnen aan de andere, geheel in hardhout uitgevoerde, brug. De brug is gefundeerd op Cloeziana palen van 11 meter lang. We hopen deze brug voor de bouwvak gereed te hebben. Deze brug geeft toegang tot een eilandje aan de oostzijde van het project en zal zonder leuningen uitgevoerd worden. De dekplanken zijn gegroefd uitgevoerd om uitglijders te voorkomen.

0 Reacties