door

Stalen damwand in afgelegen gebied

In opdracht van Visser en Smit Hanab en de Gasunie gaat Knol Akkrum op 5 verschillende locatie`s stalen damwand aanbrengen. Er wordt een reeds bestaande gasleiding aangepast waarbij diverse werkzaamheden moeten worden gepleegd, waaronder bijvoorbeeld sloot-kruisingen. De betreffende gasleiding loopt van Heerenveen naar Rhee (bij Assen). Bij de werkzaamheden komt het voor dat deze plaats moeten vinden in enigzins afgelegen gebieden.

Het is derhalve vaak een logistieke uitdaging zwaar materieel op deze locatie's te krijgen. Zo ook de locatie Westervelde (tussen Roden en Assen). De locatie is alleen te bereiken via een aantal zandwegen door een natuurgebied.
Met wat passen en meten is het gelukt om de dieplader met draadkraan via deze wegen op de gewenste locatie te krijgen. Mede dankzij het feit dat de ondergrond goed droog was waren er weinig problemen bij de aanvoer. Natuurlijk krijgen wij vaak te maken met dit soort aanvoerproblemen, over land, het water of soms zelfs door de lucht. Altijd is er een mouw aan te passen!

Op de locatie Westervelde worden een tweetal damwandschermen met stempeling door een watergang geplaatst. Hierna kunnen de werkzaamheden aan de pijpleiding plaats vinden. Als alle werkzaamheden afgerond zijn komt Knol Akkrum weer langs om de damwandschermen te verwijderen. Hopelijk is de ondergrond dan weer in een goede staat om ons zware materieel over de zandwegen te vervoeren.

Hieronder ziet u een aantal foto's van een ander deel van dit werk, uitgevoerd in Veenhuizen.

0 Reacties